Försäljning av recycle design-produkter

ReD Recycle Design säljer väl utvalda designprodukter av återbrukat material. Sortimentet fylls i samarbete med formgivare och hantverkare från hela landet, vilka skapar nya produkter av kasserade saker.

Problem

Det traditionella konsumtionssamhället har präglats av ett linjärt tänk med fokus på låga priser och mycket slit-och-släng-tänk. Detta är i mångt och mycket både ekologiskt och socialt ohållbart och resurskrävande både beträffande material och energi.

Lösning: Försäljning av recycle design-produkter

Genom att samla ihop och erbjuda designprodukter med intressant form och hög kvalitet och som samtidigt är tillverkade av återbrukade och upcyclade material minskar miljöbelastningen avsevärt. Samtidigt vill vi visa att arbetet, både formgivningen och hantverket, är värt ett pris och att varan som konsumeras därmed också ska värdesättas högre och vårdas av den som köper den.

ReD Recycle Design erbjuder en plats där produkter från många olika leverantörer som arbetar med upcycling och återbrukade material samlas. Förhoppningen är att det samlade utbudet av recycle design-produkter kan få större uppmärksamhet och spridning än vad varje enskild leverantör kan uppnå.

Affärsmodell: Resurs­effektivitet och återvinning

Produkten, dess framställning och hela värdekedjan planeras och övervakas så att material och energi används på ett effektivt sätt. Nya råmaterial och produkter framställs av insamlat och återvunnet material.

Intäktsmodell och fördelar för ReD Recycle Design

ReD Recycle Design köper in varor från leverantörerna och säljer dem sedan vidare till konsument. Fördelarna med att arbeta med återbrukade material är framförallt miljö- och varumärkesmässiga.

Fördelar för kunden och slutanvändaren

Fördelarna för kunden är tillgången till unika produkter och ett gott miljösamvete, samt möjligheten att signalera hållbara värderingar till omgivningen, antingen genom att själv använda produkterna eller genom att ge dem som gåva tex till nära och kära, vänner, kollegor eller samarbetspartners.

ReD Recycle Design i ett nötskal

Huvudverksamhet:
Försäljning av recycle design-produkter
Grundades år:
2019
Lanserade cirkulär lösning:
2019
Antal anställda:
2
Typ:
Småbolag
Målgrupp:
B2C
Webbsida:

Fler aktörer inom Resurs­effektivitet och återvinning