Lösningar så gamla hissar blir som nya

Hydroware är marknadsledande specialister på hållbara hissystem och utvecklar, tillverkar och säljer högteknologiska driv- och styrsystem för modernisering och nyinstallation av hissar. Hydrowares produkter finns idag i över 50 länder.

Problem

De senaste 20-25 åren har många producenter valt att konstruera nya hissar som är mindre modulära och öppna än tidigare. Det innebär att de inte är lika lämpade att modernisera och blir istället en del av en slit- och slängkultur som är förödande för miljön.
Äldre robusta och moderniserbara hissar som installerades för 25-50 år sedan rivs allt för ofta ut och kastas på skroten. De ersätts med dessa nya hissar som har mycket kortare livslängd då de inte är konstruerade för att moderniseras.

Lösning: Lösningar så gamla hissar blir som nya

Hydroware tillverkar lösningar som används för att modernisera gamla robusta hissar så de kan användas i 25 år till och därefter moderniseras igen. Hydroware säljer öppna system som går att använda tillsammans med andra tillverkares produkter, och som därmed inte är låsta till att bara en viss tillverkares servicepersonal kan åtgärda dem.
Hydroware levererar hissystem och reservdelar till hissföretag som utför själva installations- och servicearbetet. Vid en modernisering behålls korg, gejdrar, bärram och ofta även dörrar och cylindrar. Det är delar som ofta håller i flera generationer och innebär ett stort resursslöseri att kassera. Det som byts ut är drivsystem, elektronik och slitagedelar.

Affärsmodell: Produktlivs­förlängning

Förläng produkters livslängd genom underhåll, tillgång till reservdelar, möjlighet till uppgradering, second hand och begagnathandel. För att det ska vara möjligt är det viktigt hur produkter designas.

Intäktsmodell och fördelar för Hydroware

Intäktsmodellen är att sälja egenutvecklade kvalitetsprodukter för modernisering och nyinstallation av hissar.
Hydroware äger sin unika produktportfölj och konceptet HydroElite® är därmed svårt att kopiera.

Fördelar för kunden och slutanvändaren

Hydroware arbetar som partner med sina kunder och finns med som experter och ger fri support för att det ska vara en bekymmersfri och säker affär under hela hissens livslängd. Produkterna är anpassade och fabrikstestade för att säkerställa en snabb och felfri modernisering.

För slutkunden, vilket är fastighetsägare och bostadsrättsföreningar, innebär en hissmodernisering kort stilleståndstid, ökad pålitlighet och reskomfort samt stora ekonomiska fördelar och en stor miljövinst.

Hydroware i ett nötskal

Huvudverksamhet:
Utveckling, tillverkning och försäljning av driv- och styrsystem för hissar.
Juridiskt namn:
Hydroware AB
Grundades år:
1998
Lanserade cirkulär lösning:
1998
Antal anställda:
ca 150
Svenskt säte:
Alvesta
Övriga orter:
Ratingen i Tyskland, Padova i Italien, Northamptonshire i UK, Arnhem i Nederländerna.
Typ:
Småbolag
Målgrupp:
B2B
Webbsida:

Fler aktörer inom Produktlivs­förlängning