Möblerar smarta kontor med återbrukade kontorsmöbler

Rekomo köper, säljer och hyr ut begagnade kontorsmöbler till företag i hela Norden. Kvalitativa kontorsmöbler till ett grönt pris. Vision är att alla företag ska tänka andrahand i första hand när det är dags att inreda kontoret.

Problem

Idag brukar vi varor för att sedan slänga bort dem, med en tydlig början och slut. Vi kan beställa vad som helst, i vilket utförande som helst, och inte sällan i billigt material. Våra nyköp försvaras med löften om miljövänlig hantering så som återvinning. Men återvinning kräver mer energi än att återanvända något, och det finns begränsningar på hur många gånger man kan återvinna ett material. Alla material går heller inte att återvinna.

Lösning: Möblerar smarta kontor med återbrukade kontorsmöbler

Försäljning, uthyrning och inköp av återbrukade kontorsmöbler. Rekomo köper in begagnade kontorsmöbler från hela landet för att ge dem nytt liv hos andra kunders nya kontorsmöbleringar. Rekomo använda saker i sitt befintliga skick, lagar dem förr att cirkulera dem vidare så de kan fortsätta ha en funktion.

Affärsmodell: Produktlivs­förlängning

Förläng produkters livslängd genom underhåll, tillgång till reservdelar, möjlighet till uppgradering, second hand och begagnathandel. För att det ska vara möjligt är det viktigt hur produkter designas.

Intäktsmodell och fördelar för Rekomo

Rekomo både säljer och hyr ut begagnade kontorsmöbler. Kunden kan se och köpa möblerna i webbshoppen eller besöka någon av de fysiska butikerna med lager. Genom att erbjuda både köp och hyra attraherar de olika kundgrupper, eller kunder som är i en utvecklingsfas och är i behov av flexibla kontorslösningar. Genom att Rekomo handlar med produkter av hög kvalitet kan de vara i omlopp länge.

Fördelar för kunden och slutanvändaren

Genom att kunder ges möjlighet att få tillgång till återbrukad kvalitetsinredning sänker det kundens kostnad samt att de också bidrar till kunden hållbarhetsprofil genom minskat klimatavtryck, i jämförelse med att ha köpt nyproducerade möbler. Rekomo lämnar alltid 2 års garanti på begagnade produkter vilket är en trygghet för kunden. En kund kan välja att sälja sina möbler till Rekomo i samband med avvecklingen eller ommöbleringen.

Rekomo i ett nötskal

Huvudverksamhet:
Köper, säljer och hyr ut återbrukade kontorsmöbler.
Juridiskt namn:
Rekomo AB
Grundades år:
1992
Lanserade cirkulär lösning:
1992
Antal anställda:
ca 40
Svenskt säte:
Göteborg
Övriga orter:
Malmö, Stockholm
Typ:
Småbolag
Målgrupp:
B2B
Webbsida:

Fler aktörer inom Produktlivs­förlängning