Renoveragolv

Renovera golv 90 mm grön 361+svart 201201_VäljSmart_AlphaMack_Transparent

Golvrenovering med miljövänlig metod

Renoveragolv gör det dom heter: Renoverar, och därmed förlänger livet på slitna golv så att de blir hela, rena och lätta att städa åt företag, skolor och industri inom privat såväl som offentlig verksamhet, baserat på moderna beprövade metoder.

Problem

Allt material ska användas så länge som möjligt. För golvbelag sker ofta att det inte används till dess tekniska livslängd är slut. De byts ut för tidigt med anledningar som dålig skötsel, ombyggnation, inredningstrend eller andra skäl, som till exempel ”plastbantning” - och det helt i onödan.
Slitage på offentliga golv, som skolor, sjukhus och kommunverksamhet, är stort men något som deras golv ska klara då de ofta lägger in golv av hög kvalitet. Brister i skötsel gör att golven slits i förtid. Polish/wax-behandling bygger på golven med en smutsig kontaminerad golvyta som är bakterieansamlande och även gör att golvet ser fula ut. Flyttas en vägg kanske man väljer att byta ut golvbelaget och i onödan rivs golvbelag ut och ökar på deponi/avfall.

Lösning: Golvrenovering med miljövänlig metod

Renoveragolv återställer de flesta slitna golv så att de blir hela, rena och lätta att städa med hjälp av en unik beprövad metod: att på plats tillverka/reparera det skyddande skikt som alla golv ska ha, även kallat PUR, och som gör att golvbelaget står emot slitage. Kunder kan få ny design, nya funktioner eller enkelt återställa det till som det var. Metoden funkar på plastmattor, linoleumgolv, gummimattor, trägolv, epoxy och kakel. Renoveringen går dessutom snabbt och smidigt, att jämföras med att lägga in nytt golv. Arbetet kan planeras så att verksamheten kan fortsätta utan besvär.
Renoveringsmetoden är utvecklad av företaget Dr. Schutz, och som Renoveragolv är Sverigerepresentant för. Den har använts under 20 år och över 50 miljoner kvm golv har renoverats i Europa.

Affärsmodell: Produktlivs­förlängning

Förläng produkters livslängd genom underhåll, tillgång till reservdelar, möjlighet till uppgradering, second hand och begagnathandel. För att det ska vara möjligt är det viktigt hur produkter designas.

Intäktsmodell och fördelar för Renoveragolv

Offert lämnas efter att golvet okulärbesiktats. Genom att använda en beprövad licensierad metod kan kunden känna sig trygg. Generösa garantier lämnas.

Fördelar för kunden och slutanvändaren

Renoveragolvs kunskap om golv och entrélösningar hjälper kunderna att minimera slitage och öka värde på fastigheten. Det ger stora kostnadsbesparingar, upp till 70%, i jämförelse med att köpa och lägga in nytt golv, oavsett material.
Det är bekvämt och tidsbesparande; golvrenoveringen kan göras utan att det behövs något avbrott i verksamheten då den kan göras på helger eller över en natt, och det går snabbt, inom 16 timmar har kunden ett nytt golv.
Miljövinster: Att renovera golv istället för att köpa/lägga in nya golv bidrar till stora miljövinster med upp till 75 till 95 procent CO2-besparing enligt rapporter från Sverige och Tyskland.

Renoveragolv i ett nötskal

Huvudverksamhet:
Renovering av golv så att de blir hela, rena och lätta att städa.
Juridiskt namn:
RGAB Renoveragolv AB
Grundades år:
2016
Lanserade cirkulär lösning:
2016
Antal anställda:
3
Svenskt säte:
Värmdö
Övriga orter:
Borås/Göteborg samt entreprenör i Strömstad
Typ:
Småbolag
Målgrupp:
B2B
Webbsida:

Fler aktörer inom Produktlivs­förlängning