Affärsmodell: Tjänst som produkt

Digitala smarta visitkort - berättar mer med mindre

IZwops digitala visikort rymmer så mycket mer än ett traditionellt tryckt visitkort. Enkelt att använda i olika kanaler, miljövänligt, kostnadseffektivt och tillgängligt på alla smarta enheter. När information uppdateras sker det i realtid överallt.

Problem

Det trycks en ofantlig mängd visitkort, och det många gånger helt i onödan för de kommer aldrig till användning utan slängs. Det beror bland annat på feltryck, att det trycks upp för många och att uppgifterna hunnit bli inaktuella innan de tagit slut.

Lösning: Digitala smarta visitkort - berättar mer med mindre

Med en unik lösning har iZwop digitaliserar visitkort. Varje användare får sin personliga QR-kod som det är enkelt för andra att skanna och spara direkt i sin smartphone och det kräver ingen appnedladdning. Koden kan läggas in i mejl, presentationer och på sociala medier. Allt eftersom som informationen behöver uppdateras, den personliga eller om verksamheten, sker uppdateringen samtidigt hos alla dom som laddat ner det digitala visitkortet. Informationen kan dessutom innehålla så mycket mer än vad som ryms inom ett vanligt fysiskt visitkort som bilder, videor och länkar. Kan också användas som ett kraftfullt försäljningsverktyg med synkronisering, spårning och analys av funktioner i realtid.

Affärsmodell: Tjänst som produkt

Sälja funktion genom uthyrnings- och abonnemangstjänst så att en kund får tillgång till en produkt utan att äga den.

Intäktsmodell och fördelar för iZwop

Prenumerationstjänst som bygger på antal användare. Fördelen är kontinuerliga intäkter som bidrar till att de kan upprätthålla en hög servicenivå och fortsatt utveckla produkten.

Fördelar för kunden och slutanvändaren

Ett digitalt visitkort sparar pengar genom att det aldrig blir inaktuellt. Dessutom ger det större möjlighet att profilera verksamheten genom att det ”får plats” så mycket mer information. Det kan också användas som ett försäljningsverktyg vilket kan generera ökade intäkter. Kan också stärka användarens miljöprofil då det sparar resurser.

iZwop i ett nötskal

Huvudverksamhet:
IT-tjänster
Juridiskt namn:
iZwop AB
Grundades år:
2014
Lanserade cirkulär lösning:
2016
Antal anställda:
5
Svenskt säte:
Falkenberg
Övriga orter:
Stockholm, Göteborg
Typ:
Småbolag
Målgrupp:
B2B
Webbsida:

Fler aktörer inom Tjänst som produkt